למקרה שעוד לא התעדכנתם בטרנד החדש של שימוש חוזר במשטחי עץ ואדניות – להפוך משטחי עץ תעשייתיים לאומנות עכשווית או פשוט יצירה פרקטית אני חושבת שהכתבה הזאת היא בדיוק בשבילכם. הרשת מלאה בכתבות על איך אפשר להפוך כל מיני קרשים זרוקים לספסלים, לשולחנות, למסגרות דקורטיביות, למעמדים ולכל דבר שאתם רק יכולים לדמיין.

כדי לנסות ולהעלות את המודעות לאיך אפשר תכל'ס ליצור מקרשים יצרתי קשר שוב עם פאני בירמן, יוצרת הבית המהממת שלנו, שכבר כיכבה פה בבלוג בפוסט אחר כדי לראות איך עושים את זה המומחים.

פאני לקחה משטח מיטה והפכה אותו לגדר מדהימה לאדניות. האדניות עצמן נמצאו זרוקות בחלק האחורי של חדר כושר. יצרתי קשר עם פאני והנה התוצאה לפניכם. ניסיתי ליצור מהשיחה שלנו גם מעין מדריך למי שירצה לקבל קצת השראה, ולכן מוזמנים לעדכן בתגובות אם זה עזר לכם. תיהנו!

איך בכלל מישהו מגיע לעבד משטח עץ של מיטה והופך אותה לגדר לאדניות?

"אפשר לנצל כל מוצר מעץ מלא, בפרט בסיס מיטה שעשוי בד"כ מלוחות עץ צרים שנוחים מאוד לעבודה. אפשר להכין אדניות, ארגזים, ספסלים, מדפים ועוד המון דברים כגודל הדמיון והצורך. כשאני צריכה משהו בדחיפות אני קונה עצים או מוצר מוגמר אך כשלא דחוף לי אני יודעת שמתי שהוא אני אמצא ואוכל להכין, כמובן שעדיף למחזר".

תמונה של גדר לאדניות
שימוש חוזר במשטחי עץ ואדניות

כיצד מצאת את האדניות?

"האדניות הן למעשה קופסאות פלסטיק שמיועדות לתליה במקלחת. יש להן חורים בתחתית כדי שלא יצטברו מים ולכן הן מתאימות מאוד לאדניות. מצאתי את אדניות הפלסטיק כשהלכנו לפארק מים, הן היו זרוקות סמוך לחניה שלנו, כאילו נזרקו שם עבורי,  כשהלכנו להתקלח ראיתי שהמקום עובר שיפוצים ואז הבנתי שהן היו מורכבות במקלחות".

הרבה אנשים מתמודדים עם חוסר יצירתיות בתחום, כלומר אין להם בכלל את המחשבה על כך שאפשר ליצור דברים חדשים מדברים ישנים. איך בעצם חשבתם להסב ספציפית את המתקן לסבונים שמצאתם לאדניות?

"יש דברים שיושבים לי בראש, רעיונות שלי או דברים שראיתי איפה שהוא, אם זה לא צורך דחוף, אני מחכה לשעת כושר ליישם את זה כלומר לזמן וחומר גלם. כשיש לי את חומרי הגלם אני כבר מוצאת את הזמן כי אין לי סבלנות לחכות J רוב הדברים שאני מכינה נבנו ממוצרים למטרות אחרות ושיניתי את ייעודם.

למי שאין רעיונות משל עצמו שיסתכל בפינטרסט  או יבצע חיפוש חופשי באינטרנט לנושא מסוים ומיד יקבל תמונות. את המתקן עם האדניות ראיתי כבר מזמן בפינטרסט וידעתי שאכין אותו יום אחד. היה לי כבר בסיס מיטה מעץ שמישהו זרק כמה ימים קודם, העץ היה במצב מעולה וידעתי שאפשר להכין ממנו כל מיני דברים , כשמצאתי את קופסאות הפלסטיק מיד קישרתי בין השניים והיה לי ברור שאני הולכת להכין את זה".

מה תאמרי לאנשים שיגידו משהו בסגנון: "זה טוב ויפה לקרוא על זה או לראות תמונות בפינטרסט" אבל זה לא משהו שאני יכולה לעשות, צריך להיות מומחים עבור זה".

"לדעתי כל אחד יכול לעשות, צריך רק רצון, מוטיבציה, מעט השקעה וכמובן כלים בסיסיים. אני לא מקצועית, מעולם לא עשיתי קורס ולא למדתי בשום מקום, עם הזמן מתמקצעים ועושים עבודה טובה יותר, יש גם המון סרטוני הדרכה ביוטיוב שיכולים מאוד להדריך ולעזור. בפעם הראשונה שצבעתי משקופים בבית הם "בכו", כלומר מרוב עודף צבע היו נזילות וצריך היה לשייף את כל ה"דמעות" אבל רק כך לומדים, מהאירוע הזה למדתי שעדיף לצבוע מס' שכבות עם מעט צבע".

משך זמן העבודה למחזור משטחי העץ

בערך 4 שעות לבניה וצביעה של השכבה הראשונה ועוד שעה וחצי בערך לצביעת השכבה השניה.

חומרים:

  1. צבע שקנינו לפני מס' חודשים עבור בית העץ שלנו. צבע לעץ, ניתן להשתמש בצבע אטום לגמרי או כזה שרואים את מרקם העץ, אני מעדיפה את הצבע שרואים את מרקם העץ.
  2. ברגים שיש לנו קבוע ודואגים למלא את המלאי כשאוזל, אדמת שתילה ושתילי תבלין שקנינו במשתלה.
  3. אני משתמשת במסור חשמלי (ג'יגסו) ומברגה חשמלית, לפעמים צריך גם פלאייר או פטיש, סרגל או מטר לסימון מידה, פלס וכו.

שלבי העבודה:

  1. חתכתי את בסיס המיטה לשני חלקים, בערך 2/3 ו- 1/3, החלק הגדול שימש כגדר לאדניות הקטנות והחלק הקטן לאדנית הגדולה בתחתית.
  2. צבעתי הכל בשתי שכבות של צבע.
  3. לחלק של הגדר חיברנו בעזרת ברגים את קופסאות הפלסטיק שיראה יפה אך שיאפשר לצמחים לגדול.
  4. באדנית הגדולה הנחתי שעוונית שתשמור על האדמה, חוררתי כמה חורים שיאפשרו למים העודפים לצאת החוצה.
  5. מיקמתי את הכל במקום הרצוי, מילאתי אדמה ושתלתי את השתילים.
סגירת תפריט