בתרבות בה אנו חיים מציפים אותנו ברגש ורצון למראה המושלם ועל זה אנחנו מוכנים לשלם והרבה, הרבה מעבר להתנהלות היומיומית שלנו. נטעו בכולנו את המחשבה ״בשביל הילד שלי – את הטוב ביותר״ ומיד אחריה מגיע המשפט המשלים ״הטוב ביותר = הכי יקר״. אילו ערכים באמת אנחנו רוצים להנחיל לילדים שלנו?

אז מה בעצם אנו יכולים להרוויח מלקנות לילדים שלנו בגדים יד 2?

  1. לפתח אצלהם את תודעת האחר – להכיר בכך שיש עולם גדול סביבנו ויש סוגים שונים של אנשים, כאלה ששפר עליהם מזלם וכאלה שפחות.
  2. חינוך פיננסי – מי מאיתנו אי פעם אמר לילד שלו: "הידעת, שאת הבגד שאתה לובש, הכין מישהו במדינת עולם שלישית תמורת דולר ליום? מה אתה חושב על זה?"
  3. חינוך סביבתי – למה בעצם לא ללמד את הילדים שלנו שתעשיית הטקסטיל היא התעשייה השלישית המזהמת ביותר בעולם אחרי תעשיית השמן ותעשיית החקלאות.
  4. חינוך אסתטי – כשקונים יד 2 העין מתרגלת לסוגים שונים של צבעים, גזרות, אפשרויות. הילדים לא לובשים כל הזמן את אותם הצבעים שמכתיבים לנו באותו הרגע הטרדנים המזדמנים.

אופנה היא דבר מזמין ומפתה ורשתות האופנה המהירה יודעות להציע לנו הצעות זולות שפשוט בלתי אפשרי לסרב להן. כל קנייה אימפולסיבית כזאת מגבירה את הפגיעה בסביבה. חולצה אחר חולצה, חצאית אחרי חצאית.

אילו ערכים באמת אנחנו רוצים להנחיל לילדים שלנו?

אז מה אפשר לעשות?

  • לקנות פחות בגדים (רק מה שבאמת צריך ועדיף שלא ברשתות אופנה מהירה, שאחראיות לרוב הפגיעות בסביבה)
  • לתקן בגדים שנקרעו (או רק איבדו כפתור)
  • ל"מחדש" אותם (upcycle – כלומר, להקנות להם מראה חדש באמצעים יצירתיים) במקום לזרוק אותם לפח.
סגירת תפריט