לימדו אותנו לחשוב שיד שנייה זה לא טוב, זה מלוכלך, לימדו אותנו לחשוב שיד שנייה זה לעניים ובגלל זה הרבה אנשים נמנעים מלקנות יד שנייה. בכלל, תרבות הצריכה מביאה את המושג "חדש", אנשים אוהבים "חדש" , אנשים אוהבים לחשוב שיש להם "חדש" אבל כמה מאיתנו באמת מבינים את הרקע לאופנה שאנו צורכים?
את העובדה שהאנשים שמייצרים את הבגדים שלנו עושים זאת בתנאים עבודה לא הוגנים, לא בטוחים וגם לא בשכר הוגן (שכר של 1-3$ ליום) ובכך שאנו קונים "אופנה מהירה" אנחנו תומכים בכל זה. ובסוף, קונים וקונים ובסוף מחזיקים עשרות פריטים בארון עם תוויות שמעולם לא לבשנו ומעולם לא הלבשנו בהם את הילדים שלנו?
האם עצרתם לחשוב מי לימד אותנו את זה? מעניין, לא?
אנחנו יכולים לבחור ללבוש בגדים שהאדם שקנה אותם במקור כבר לא לובש אותם. זה יכול להגיע במגוון צורות: יד שנייה, וינטאג', מסירת בגדים, החלפת בגדים, החלפת בגדים עם חברים.
רעיון מגניב שאתן יכולות לעשות: "מסיבת החלפות בגדים" כל אחת מביאה בגדים שהיא כבר לא לובשת או שמעולם לא לבשה ובעצם גם נפגשים וגם מחליפים בגדים עם חברים ומשפחה. אחת לכמה חודשים או אפילו בפתחה של עונה כדאי לעשות מפגש כזה וגם ליהנות מבגדים חדשים בארון וגם לחסוך בכסף ובעלויות.
מיתוסים שקשורים בבגדים יד שניה:
- אי אפשר ללבוש בגדי יד 2 – הם מרופטים, מלוכלכים או לא טרנדיים. חנויות יד 2 הן לא סתם חנויות סמרטוטים. יש להם מדיניות ברורה, אין קרעים, אין לכלוך – דואגים למיון קפדני של כל הבגדים שמתקבלים. על אף שמדובר בפריטים שאולי נמכרו כבר לפני כמה עונות, אופנה היא דבר מעגלי וטרדנים תמיד חוזרים על עצמם. אם אתם אוהבים פריט אל תתנו לטרדנים לנהל אתכם.
- זה לא באמת משפיע על הסביבה שלנו! כשאנחנו קונים פריט שכבר יוצר אנחנו מפחיתים את ביקוש – פשוט מאוד. ולא רק זה, גם אם זה לוקח זמן בסוף חברות כן משנות לאט לאט את המוצרים שלהם לפי דרישות הקהל. יש מספיק דוגמות בשטח לעקרון הזה.