כפי שאתם כבר יודעים, אנחנו פה כדי לדבר על אורח חיים מתחשב בסביבה. למכונית המחודשת של פאני בירמן (הנדסאית תעשיה וניהול, מתאמת לוגיסטית בפיתוח פרוייקטים), הגעתי במקרה תוך שיטוט ברחבי הרשת.
ברגע שראיתי את המכונית המדהימה שהיא מיחדשה עם הבת שלה, שחידוש המכונית היה בכלל רעיון שלה – ידעתי שאני יוצרת איתה קשר לשמוע את הסיפור שמאחוריי היצירה. פאני מספרת שהיא ובעלה, שניהם בעלי חוש טכני!
"אנחנו אוהבים לעשות דברים בעצמנו, ומסדרים דברים בבית בעצמנו, צובעים את הבית, בונים דברים שונים בעצמנו, גם אם הם לא עם הגימור המושלם והכי חשוב לא פוחדים לנסות".
היא יודעת לתפור ולסרוג והידע לדבריה נצבר עם השנים, בין היתר גם באמצעות קריאה מרובה ברשת.
אין לה מקורות השראה ספציפיים, "פשוט מקישים מה שצריכים בגוגל ורואים הסברים או סרטונים. בעלי מתקן המון דברים בבית ומחפש פתרונות בגוגל, כמו למשל מכונת כביסה, תריס חשמלי, דוד ועוד" והרבה רעיונות היא מוצאת גם בפינטרסט. מה המניעים שלהם, אתם בטח שואלים? למעשה די פשוט, "הדבר הראשון והחשוב במעלה הוא מיחזור, פשוט כואב לי לזרוק דברים שעם השקעה קלה ימשיכו לעבוד, שנית זה מאוד מאתגר וכיפי ושלישית זה חוסך הרבה כסף".
די, רוצים כבר לראות! הנה המכונית המדהימה שפאני יצרה עם הבת שלה »
מה היו השלבים ביצירת המכונית?
פאני מספרת שבמקרה זה העבודה הייתה די פשוטה כי "המכונית עבדה והיה צורך בחידוש הצבע בלבד".
- ראשית, ניקיתי את המכונית היטב במים וסבון.
- מרחתי אציטון להוצאת השומנים והליכלוכים הקשים יותר.
- צבענו את הפנסים והכיסא בצבע אחד (כסוף).
- חיכינו שיתייבש ואז כיסינו אותם בניילון או מסקינטייפ.
- צבענו את שאר המכונית בצבע נוסף (שחור), השתמשנו בצבעים שהיו לנו בבית, ספריי צבע.
תמונות של המכונית אחרי המחדוש »
הנה רשימה חלקית בהחלט של הדברים המגניבים שהמשפחה עשתה יחד:
- אדניות עץ מבסיס מיטת פוטון שהיה שבור ולכן נזרק.
- נדנדת עץ לגינה מספסל מתכת שרגל אחת נשברה ולכן נזרק, פשוט חתכנו את הרגל השניה, החלפנו את העצים ההרוסים ויצרנו נדנדה מקסימה.
- בנינו בית עץ לבנות מארגז עץ של מכונת דפוס גדולה. בשתי דפנות הארגז ניסרנו חלונות, מדופן אחת דלת, דופן אחת שימשה לגג, הוספנו סולם וצבענו.
- מטבחון לבית עץ מארונית ישנה שנזרקה כי החלק התחתון היה הרוס. פשוט חתכנו את החלק הפגום וכך גם הנמכנו את הארונית לגובה המתאים לילדים קטנים, הוצאנו את המגירות והכנסנו במקומן טוסטר אובן קטן שמצאנו ברחוב. לאחר מכן, הדפסתי שתי תמונות של להבה של כיריים עגולות, הנחתי על הארונית ומעליהן הנחתי מדף זכוכית שהגיע עם הארונית, הוספנו ווים בצדדים לתליית כלי מטבח.
- ראש מיטה לחדר של הבת שלי בצורת ספריה ועם מיכל אחסון למצעים ממיטה שנמסרה לנו והיתה בדיוק בצבע של הארון בחדר.
– רוצים לדעת איך לחדש כסא בעצמך בפחות מ 100 ₪? היכנסו וקראו »
איך הבנות שלכם מתייחסות לעובדה שאתם עושה דברים מהסוג הזה ואילו עוד דוגמות לדברים מגניבים אחרים שיצא לך לחדש בצורה יצירתית?
"הבנות שלי רואות אותנו עושים דברים מאז שהן קטנות ולכן הן לא מופתעות. בכל פעם הן נדהמות מגודל הפרוייקטים שאנו לוקחים על עצמנו למרות העובדה שלא למדנו אף פעם בצורה "מסודרת". הבת שלי היא זאת שמצאה את המכונית ומיד עלה בראשה לשפץ, מפני שהיא ידעה שזה אפשרי. כל החיים אני אומרת להן, אל תסתכו על החפץ והשימוש בו כמו שהוא אלא תנסו לראות את הפוטנציאל הטמון בו.
לדוגמה, כשעשינו סדר בארון מצאנו סרבל שהיה קטן עליה וכשהיא רצתה למסור אותו אמרתי לה, 'את מסתכלת על הסרבל הקטן שאת לא צריכה אבל אפשר לראות את הפוטנציאל שבו ולא בהכרח ללבוש, אפשר להכין ממנו דחליל, זה באמת מה שעשינו בסוף.
האם הסביבה מקבלת את הגישה שלכם או שיש גם רעשי רקע שאומרים, זה מיותר ובקלות היית יכולה למצוא משהו חדש ולמה לבזבז את הזמן בכלל?
"המשפחה שלי מסתלבטת עלינו כל הזמן, אומרים לנו שלא צריך את זה, פשוט תקנו חדש ודי, עם השנים הם התרגלו, למדו להעריך וחלקם אף מבקשים מדי פעם לעזור להם בתיקון דברים כך שזה מחלחל".