אז אמרו לנו שחמאת שיאה טובה לעור הגוף שלנו. וזה נכון, חמאת שיאה שמיוצרת מזרעי עץ השיאה האפריקאי היא אכן טובה לנו, אבל יש משהו שכשצרכנים מודעים חשוב שנדע. ראשית, לא כל מה שמוגדר במיתוג שלו כ"טבעי" הוא אכן טבעי "למהדרין" וללא תוספות או חימום יתר שגורם לטבעי לאבד את הטבעיות שלו 😊 ושנית, עכשיו כשאנחנו יודעים את זה חשוב לבדוק את המוצרים שאתם מעודדים ותומכים בעסקים שלהם.

מה התגלית הגדולה לגבי שיאה? לפני הכל, נסדר כמה עובדות בסיס לגבי החמאה:

  • חמאת שיאה היא מיצוי של השומן שמצוי באגוזים של עץ השיאה.
  • הצבע של החמאה האמיתית הוא בגוון בז'י או קרם ולא לבן.
  • למרות השימוש הקוסמטי בעיקר, החמאה אכילה ומשמשת לעתים קרובות בישול אפריקאי.
  • ידוע על שימוש קוסמטי בחמאה מאות שנים אחורה.
  • החמאה עשירה בוויטמינים וחומצות שומן.
  • קיימים שני סוגים של חמאת שיאה: מזוקקת ולא מזוקקת.

חמאת שיאה לא מזוקקת

על פי המכון האמריקאי לחמאת שיאה, חמאת שיאה לא מזוקקת היא בחירה טובה יותר אם אתם מקווים לקבל את כל קשת היתרונות שהיא מציעה. חמאת שיאה לא מזוקקת או גולמית מופקת ללא שימוש בכימיקלים רעילים או בתכשירים סינתטיים ויש לה בדרך כלל ארומה אגוזית. וטווחי הצבעים שלה הם שמנת עד אפור צהוב.

חמאת שיאה מזוקקת

חמאת שיאה מזוקקת מעובדת באמצעות חום גבוה וכימיקלים. המכון האמריקאי לחמאת שיאה קובע כי על אף שלחמאת שיאה מזוקקת עשויות לספק לחות, היא מאבדת את תכונות הריפוי שלה בתהליך הזיקוק. חמאת שיאה מזוקקת היא בדרך כלל חסרת ריח ובעלת צבע לבן טהור. במקרים מסוימים, רעלן בשם הקסאן משמש בתהליך הזיקוק. משתמשים בהקסאן כדי למצות שמנים לבישול וכחומר לניקוי נעליים, רהיטים וטקסטיל. שימו לב, הקסאן מיוצר על ידי זיקוק נפט.

אישית, מעולם לא השתמשתי במגוון מוצרי הצריכה הקיימים המוגדרים כ"משחות טוסיק לתינוקות", אלא רק בחמאת שיאה. צנצנת מהסוג שאני קונה עולה בין 36 ₪ ל-40 ₪ ומספיקה כמעט לחצי שנה בשימוש לא אינטנסיבי (חיסכון משמעותי בהשוואה לשאר מוצרי הצריכה). ומעולם לא היו לנו בעיות של תפרחת חיתולים.

*** כן חשוב להדגיש, שלא השתמשנו באופן מוגזם והרבה פעמים לא שמנו בכלל. ובכלל, המטרה היא לאוורר כמה שיותר , לא לפחד להשאיר בלי טיטול וכן לנסות להימנע ממגבונים ואם לא נמנעים אז לפחות כן להקפיד לקרוא את המרכיבים שיש במגבונים.

סגירת תפריט